Praštanje je osnova svake veze: 7 stvari koje mnogi sretni parovi rade svaki dan

Istraživanja su dokazala da srećni parovi imaju određene navike koje čine svakodnevno zarad ljubavi.


1.Ljubite se: Ljubljenje je divan način da se povežete s vašim partnerom, ili da započnete i nešto više.  Ljubljenje takođe povećava vaše samopoštovanje čineći se osjećate voljenim. Istraživanje je otkrilo i da muškarci koje su žene poljubile prije nego što su otišli na posao zarađuju više novca od onih koje žene ne ljube. 

2. Grlite se duže od 20 sekundi: Zagrljaj daje osjećaj sigurnosti i smanjuje stres. Zagrljaj potiče oslobađanje nekoliko neurotransmitera u našem mozgu; serotonin, dopamin i oksitocin koji su zaduženi da se sjajno osjećamo. 3. Slušajte: Obično, kada naš partner govori, mi čekamo samo svoj red da govorimo, a ne da slušamo šta oni imaju da kažu. Nemojte to raditi već slušajte.



4. Mazite se: I muškarci i žene oslobađaju oksitocin „hormona zagrljaja“, kao reakciju na maženje. Oksitocin je povezan s pozitivnim aspektima spajanja parova. Takođe je povezan s povećanim povjerenjem u strance, povećanim kontaktom očima i takođe poboljšanom sposobnošću da precizno dešifrujemo neke izraze lica. 

5. Praštajte: Oprost oslobađa napetost među vama i omogućava vam da počnete ispočetka. Možda vam je potrebno razdoblje obnove povjerenja, što može biti bolno, ali započnite s prihvatanjem da je vaš partner ljudsko biće. Opraštenje je ono što biste željeli vi dobiti da ste pogriješili, zato poklonite svom partneru ovaj dar. 



6. Smijanje; Pronađite humor u svakodnevici i podijelite ga s partnerom. Ako obučete dvije neusklađene čarape, pokažite partneru svoju glupu grešku i nasmijte se nas voj račun. Smijeh ublažava napetost i stvara emocionalnu vezu radosti s partnerom. 

7. Recite jedno drugom „Volim te“: To koliko često svom partneru kažete da ga volite nema veze s tim koliko ga volite, ali ako to radite više ojačaćete vašu vezu. Izraziti svoju ljubav naglas, način je potvrde da vam je stalo.

Češće demonstrirajte svoju ljubav svojim postupcima, poput pripreme jela s ljubavlju ili kupovine njegovog omiljenog slatkiša. Radnje govore glasnije od riječi, ali nemojte zaboraviti da i riječi imaju ogromnu moć.

Pokreće Blogger.