Život je mnogo više od glupe želje da muškarcima izgledate savršeno - 5 savjeta psihologa

Manjak ljubavi prema sebi vodi suprotnim osjećajima. Život je mnogo više od puste želje da muškarcima izgledate savršeno. Ako oko nekoga treba da se trudiš - to ste samo vi. Psiholozi ističu 5 razloga zašto je bolje biti sebičan, i ugađati više sebi nego drugima.


1.Poboljšaće se odnosi sa drugim ljudima. Jednom kada počnete izražavati ljubav prema sebi, vidjećete ogromnu transformaciju i nadogradnju u svim svojim odnosima. Ako želite bolje odnose, morate se svidjeti sebi kako biste privukli prave ljude koji znaju da vole. 

2. Naučićete da volite osobu iz ogledala. Većina ljudi na svijetu, nažalost, traži druge zbog ljubavi i prihvatanja. Oni vrlo malo rade na tome da sami razvijaju te osjećaje, što objašnjava zašto imamo toliko mržnje u svijetu. Kad se prepustite ljubavi prema sebi, cijeli svijet je mnogo ljepši.



Kada naučite voljeti sebe, postajete bolje ljudsko biće i u tome nikako ne možete pronaći nikakve negativne posljedice. 3. Bićete zdraviji. Želite hranu koja vam daje energiju i promoviše zdravlje, a ne hranu koja truje vaše tijelo, um i dušu. Jednom kada počnete da gajite ljubav prema sebi, naučićete biti „sebični“. 

4. Naučićete probiti mentalne barijere. Osjećamo da ne možemo mnogo kontrolisati u svom životu, uključujući sebe. Stavljanjem sebe na prvo mjesto i uklanjanjem svih tih destruktivnih misaonih obrazaca svijet postaje malo manje opterećen. 



5. Donosićete odluke koje će biti dobre za vas. Jednom kad počnete voljeti sebe, nećete željeti ništa u životu što bi moglo štetiti vašem stanju blaženstva. Donošenje odluka postaće lako, jer ćete tačno znati što želite od života i znaćete kako da se energetski uskladite s tim izborima.

Pokreće Blogger.