Dok vi uživate u ljubavi, vaš partner možda razmišlja da vas napusti: Poštujte 4 ljubavna pravila

Bila sam udata za muškarca koji me je od prvog dana veze tretirao kao kraljicu. Nikada mi nije palo na pamet da će me prestati voljeti, ohladiti se a pogotovo ne ostaviti me. Ali to se ipak dogodilo.


Žene jednu stvar morate upamtiti - To što ste se udale i imate prsten na prstu nije obećanje da ćete muškarca imati pored sebe čak i ako se zapustite ili postanete prava džangrizava žena. Za sreću u braku vjerujem da postoje 4 pravila koja ne treba kršiti, a ja sam to činila:

1. Nisam se borila za njega: Znam da zvuči čudno "borba" u braku, ali to stvarno postoji. Borba znači osvajanje svog partnera iz dana u dan. Kao i mnoge žene mislila sam - eto udala sam se, imam ga za sva vremena, biće samo moj. Ali brak ne funkcioniše tako. 



2. Šutila sam kada ne treba: Mislila sam da ako prešutim svari koje mi smetaju da ću održati mir u kući. Kao što možete zamisliti, sve male stvari koje su me izluđivale prerasle su u ogromnu kuglu ljutnje koja se s vremenom pretvarala u golem problem i stvarno zastrašujući napad histerije. 

Umjesto da postepeno riješavam sve probleme koji me muče ja sam ih samo nagomilavala i na kraju ispadaju totalna luđakinja. 3. Nisam mu davala pažnju: Da, ljubav jenjava i strast nestaje. Ali ne očekujte da je normalno da vaš muž postane samo vaš prijatelj! 



Iskazujte mu ljubav svaki dan, makar kroz sitnice. Uz nešto lijepo što mu spremite, uz bezazleni poklon ili lijepu poruku. Dadnite mu do znanja da ga volite. 4. Previše sam zvocala kad ne treba: Umjesto da sam mu pomagala da izgradi svoj ponos, ja sam ga ponižavala. 

Često sam mu govorila kako mu posao i nije baš nešto. Stalno sam mu govorila kako radi sve pogrešno, dok zapravo - on samo nije radio po mom. Ponekad sam razgovarala s njim kao s djetetom. Prigovarala sam mu za sve što bi mi zasmetalo, a nisam morala. Sada kad sam ostavljena, svjesna sam da ništa od tih stvari nije bilo bitno kao naš brak a ja sam ipak dozvolila da mi sve postane bitnije od njega.

Pokreće Blogger.