Vijernost u braku se podrazumjeva, a ne prisiljava: 10 pitanja koje bi trebali postaviti prije braka

Brak je velika obaveza koja se sklapa za cijeli život zato u njega treba ulaziti oprezno i promišljeno. Osnovna stvar koju bi trebali imati na umu jeste da se vijernost podrazumjeva, a ne prisiljava. 


Jedna žena je napravila popis predbračnih pitanja koja žena treba postaviti svom muškarcu prije braka. 1. Jesi li spreman provesti život sa mnom? Glavni pokazatelj istinske ljubavi jeste činjenica da svog partnera uvijek želite pored sebe i spremnis ste reći "Da" samo jednoj osobi.

2. Koliko djece želiš? Možda ne biste vjerovali koliko ljudi stupa u brak a da nisu raspravili o ovako bitnoj temi. I upravo zbog toga što nisu raspravili o tome kasnije se suočavaju sa razilaženjem u mišljenju i sukobima. 3. Koliko ti je religija važna?



Pitanja o važnosti religije otkrivaju neka ključna vjerovanja i stavove u životu, što je vrlo važno. 4. Imaš li problem sa svladavanjem bijesa? Pravo lice čovjeka upoznaš tek kada provedeš dovoljno vremena sa njim zbog toga ne vidimo na vrijeme loše osobine partnera, ali uvijek je dobro pitati - možda saznate i više nego što mislite. 

5. Koje su tvoje granice u ljubavi? Šta smatraš OK, a šta ne - ljubljenje u javnosti, pred prijateljima, itd.. 6. Možeš li štediti? 7. Koji je tvoj stav o prevari? Različite definicije prevare i različito postavljene granice mogu izazvati velike probleme kasnije u braku. 



8. Kakve planove imaš sa roditeljima; Češće ih posjećivati ili izbjegavati!? Imajte na umu da čovjek tretira svoje roditelje onako kako će vjerovatno tretirati i vas kasnije. 9. Ko sam ja za tebe? - Ovim odgovorom bi vas trebao rasplakati. 10. Hoćeš li me uvijek moći staviti na prvo mjesto, ispred svih? Neka vam dadne do znanja da ste mu najpreči, samo tako ćete maksimalno uživati u svojoj zajednici.

Pokreće Blogger.