Ako muškarac kaže "Boljeg nećeš naći" pokažite mu koliko griješi - 4 omiljene fraze egoiste

 Egoista je muškarac koji je prije svega sebičan, licemjeran i uvijek sebi daje više za pravo nego drugima.

Većina egoista će se služiti igrama riječi kako bi dobili nešto što žele ili istjerali nešto po svome. U nastavku donosimi njihovih pet omiljenih fraza sa kojima se najčešće služe. 1. Boljeg nećeš naći. Ovo je zaista udarac ispod pojasa. 

Rekavši ovo, muškarac pokazuje koliko ne poštuje i ne cijeni ženu, a u istu ruku sebe izdiže u nebesa. Uredu je imati visoko mišljenje o sebi, ali ovo je jednostavno nerealna konstatacija kojima se služe narcisi, manipulatori i egoisti. Ako imate muškarca koji ovo izgovara - pokažite mu koliko griješi.


2. Ti ništa/nikada ne razumiješ. Ova rečenica će ubijediti ženu da je problem u njoj, i to vrlo dobro zna muškarac koji je izgovara. Ne dozvolite da vas ovakva izjava ućutka, objasnite mu kako odlično znate kakve su njegove namjere sa takvim frazama.

3. Ne možeš ti bez mene. Egoista će ovo ponoviti nekoliko puta kako bi se uvjerio da je svojoj ženi usadio tu misao u glavu. Vjerovatno se plaši da ćete naći nekog drugog, pa se lošim taktikama želi osigurati da to ne učinite.


4. Ti uvijek pretjeruješ. Bilo da si ga uhvatila u laži ili je nešto loše učinio, egoista će učiniti sve da sebe opravda i sve svali na partnerku. Najlakše je reći ženi da je previše dramatična i da previše pretjeruje. Pokažite mu da ste svjesni njihovih malih taktika i pokažite mu ko je negativac u toj priči.


Pokreće Blogger.