Kako privući sreću i obilje u svoj život: Jednostavna tehnika koja je mnogima promjenila život

Zahvalnost ima prekrasno dejstvo na čovjeka: Ona može privući obilje u kuću, omraženi posao pretvoriti u zadovoljstvo, učiniti nered ugodnim, objasniti sve neshvatljive događaje u životu i privući smirenost i mir u duše ljudi, bez obzira kakav ih haos spolja okružuje. 


Zahvalnost privlači blagostanje. Da biste shvatili da ste zapravo sretni, morate pokušati na svoj život gledati izvana, očima posmatrača. Prihvatite sve dobre stvari koje se svakodnevno događaju u vašoj stvarnosti - male radosti, dobre prijatelje, pobjede i postignuća. 

I čim ih počnete primjećivati i osjećati zahvalnost, oni će početi rasti i umnožavati se. Za šta treba zahvaljivati? Zahvalite za sve što tražite, čak i ako ne dobijete ono što želite. Jer i ono što niste dobili postoji dobar razlog zašto niste, i taj razlog obično ide u vašu korist. 



Mnogi ljudi pitaju "Kome da budem zahvalan kad nisam vjernik". Ne morate se obratiti nikome ako ne vjerujete. Zahvalite se svom postojanju ili samom sebi. Pohvalite sebe, recite svaka čast dobar si čovjek. Ljudski um sposoban je za čuda. 

Fokusirajući se na ono što želite i oživljavajući pozitivna osjećanja čovjek privlači dobre stvari u svoj život. Kako možete naučiti biti zahvalni? Uvedite sledeće navike u svoju rutinu: Prije spavanja sjetite se nečega na čemu možete reći hvala - porodica, prijatelji, vrijeme itd... 



Napravite listu na čemu ste posebno zahvalni i dodavajte svaki dan nove stavke. recite hvala naglas ili u mislima za bilo koju sitnicu, čašu vode ili paru koju nađete. Ako se dogodi negativan događaj, razmislite zašto se dogodio i zahvalite na činjenici da vas je možda zaštitio od još više nevolja. 

Oslobodite se tereta prošlih loših događaja i sjećanja. Prestanite ih neprestano oživljavati u mislima. Oprostite svima iz prošlosti, fokus stavite na novi dan i iskoristite svaki sadašnji trenutak da uživate.

Pokreće Blogger.