Ne trošite živce na muškarce - Čuvajte ih za djecu: 5 pravila srećnih odnosa

Moja baka je uvijek govorila "Ne troši živce na muškarca, trebaće ti za djecu!". I zaista je bila u pravu! 


Kako da se manje nerviramo oko svih gluposti koje muškarci čine? Jednostavno je, dajte ima manje povoda da vas nerviraju. 1. Ne tražite skriveno značenje iza svake njegove riječi. Žene imaju tu naviku da sve previše analiziraju. Zašto mi je poruku napisao sa zarezom umjesto sa tačkom? 

Zašto me je sad pogledao ovako, možda mu više nisam privlačna? Zašto je sklonio svoju ruku sa mene baš kad želim da me grli... i tako u nedogled. Shvatite da muškarci ne analiziraju stvari koliko vi to činite. Ako vas nešto muči umjesto da razbijate glavu pitanjima jednostavno mu tako objasnite. 



2. Ne trošite živce i napore birajući prave riječi. Muškarci su prosti, to što zalazite u sve detalje i dubinski im nešto objašnjavate ne znači da će oni to bolje shvatiti. Kažite direktno šta mislite, bez mnogo uljepšavanja, tako će vas najbolje razumjeti.

3. Ako konstantno čini stvari koje mu ponavljajte da ne čini, otvoreno mu recite da to nećete više tolerisati. Ne trošite svoje živce kada uradi nešto što vas jako nervira. Jednostavno mu objasnite da to više nećete tolerisati i da ćete morati preduzeti drastične mjere sljedeći put. 



4. Ne pričajte mu mnogo o svojoj svakodnevnici. Muškarci nisu toliko angažovani u svoju svakodnevnicu kao što su žene. Žena će poželjeti ispričati svom dragom sve što joj se desilo, kakve kremice je kupila i za šta one služe, pa vidjevši da njega to ne zanima jako će se iznervirati ili razočarati.

Uštedićete mnogo živaca i suza ako naučite da mu pričate samo ono što ga istinski zanima. 5. Ne zahtijevajte od njega da vam bude prijateljica. Ne tražite od njega da razgovara sa vama o šminci ili kozmetici. Ne tražite od njega da ide sa vama u šoping i govori šta vam stoji a šta ne. 

Za takve stvari služe prijateljice. Muškarci nisu zainteresovani za takve stvari i njihova nezainteresovanost obično završava vašim nerviranjem i ljutnjom. Da biste manje trošili živca na muškarce dajte im manje povoda da vas iznerviraju. Ne očekujte puno od njih i ne analizirajte previše sve njihove postupke i rečenice.

Pokreće Blogger.