Budi dotjerana za svog muža i ne odgovaraj mu - Zastarjeli savjeti koje majke još uvijek daju

Svaka majka želi najbolje za svoje dijete, ali ipak ne daju sve majke najbolje savjete svojim kćerkama. 


Teško je povjerovati da majka daje kćerki pogrešne savjete jer svaka majka želi najbolje za svoju djecu. Ali to se ipak dešava. Ne iz njene loše namjere već iz njenog neznanja. Majčino pogrešno shvatanje dovodi do pogrešnog i lošeg savjetovanja. 

Neke majke i dalje dijele zastarjele savjete svojim kćerkama koji im više štete nego što pomažu, a ovo su neki od njih. 1. On ti je muž i moraš ga poštovati. U prošlosti je bilo donekle normalno da žena poštuje muškarca čak i kada nije zaslužio njeno poštovanje. 



Zbog toga neke žene i danas imaju takvo razmišljanje koje su usvojile od svojih majki i baki, i to prenose na svoje kćerke. Istina je da oba supružnika trebaju biti jednaka u braku i niko ne bi trebao zaslužiti više poštovanja od ovog drugog ili imati veće privilegije. 

2. Uvijek budi dotjerana za svog muža. Ideja da žena treba biti uvijek dotjerana za svog muža ne donosi ništa osim nervoze i iskompleksiranosti u vezu. Zamislite kakav bi to brak bio za ženu kada bi ona strahovala od toga da pokaže svom mužu kako izgleda bez šminke ili sa rasčupanom kosom.



3. Trebate ispuniti svoju bračnu dužnost. Istina je da mnoge žene i dalje razmišljaju kao da su muške potrebe bitnije od ženskih. Svako bi trebao raditi sve po svojoj volji i osjećajima, a nikako protiv istih. 4. Ne odgovaraj mu, već prešuti. 

U prošlosti žene su manje pričale i njihovo mišljenje se nije mnogo pitalo. Zbog toga pojedine i danas vjeruju da je ženi bolje da šuti i pusti svom mužu da priča. 5. Sakrijte nezadovoljstvo. Čovjek ne može biti vijek zadovoljan sa svime, jer se umorimo, doživljavamo negativne emocije i loše raspoloženje. 

Ako prikrivate nezadovoljstvo sva negativnost će se nakupljati u vama dok se ne pretvori u mržnju prema svijetu i prema vlastitom mužu.

Pokreće Blogger.