Žena sa samopouzdanjem privlači i kad nije dotjerana - 5 načina da ga izgradite u sebi

Ono što svakoj ženi u velikoj mjeri je potrebno - to je samopouzdanje. Ako smatrate da vam nedostaje samopouzdanja donosimo nekoliko savjeta kako da ga povećate.


Ovo su neki od najvažnijih pravila kako da izgradite samopouzadnje u sebi: 1. Prihvatite promjene. Svi starimo, svi se mijenjamo i taj proces ne možemo zaustaviti ma koliko se trudili. Bore, strije, ožiljci i ostali razni "nedostatci" su normalan dio sazrijevanja i morali bismo ih prihvatiti. 

2. Naučite sebe pozitivnom razmišljanju. Mnogo je lakše prepustiti se nagativnosti, anksioznosti i strahovanju, ali upamtite da je to gore za nas. Čak i kada ste skoro ubjeđeni da će se nešto loše desiti - vjerujte u suprotno. 



Pozitivno razmišljanje vam može donijeti samo dobro, a nikako nešto loše. Dok negativno razmišljanje ne može donijeti ništa dobro. 3. Ne posmatrajte svoju vrijednost kroz odnose sa drugim ljudima. Drugi ljudi nemaju pravo da procjenjuju vašu vrijednost.

Kakve prijatelje imate, da li ste u srećnoj vezi ili ne, to ni u jednoj mjeri ne određuje koliko ste dobra ili loša osoba. Odnosi sa drugim ljudima su takvi kakvi jesu, vašu vrijednost najbolje vi sami znate. 4. Dotjerajte se na svoj način. 



Ne trebate slijepo pratiti modne trendove i oblačiti se onako kako se drugim ljudima dopada. Budite svoje, dotjerajte se po svom ukusu. 5. Naučite prihvatiti kompliment. Čak i kad mislite da vam ga jeneko lažno uputio - zahvalite se i uzvratite ga, to će pokazati da ste jako samopouzdani.

Pokreće Blogger.