Poslije 40te sve je u energiji: 3 savjeta Maye P. kako da izgledate dobro u svakoj životnoj dobi

Neminovno je da skoro pa svaka žena želi da izgleda dobro. Da bude zadovoljna sobom, a drugi da joj se dive. Kada prođe ulicom, da ostavi trag. 


Žene u mladosti pretežno sanjaju o dobrom plaćenom poslu, odjeći koju će sebi moći priuštiti bez pritiska, privlačnim pogledima muškaraca i zavidnim pogledima žena. Međutim, ovaj stav se godinama mjenja. Kada žena dođe u period da sebi može priuštiti sve što poželi i kupiti pola prodavnice, to i ne želi uraditi.

Ne želi toliko čak ni privlačiti poglede muškaraca, a još manje zavidne poglede žena. Ona u tom trenutku zna da želi biti zadovoljna jedino sama sa sobom. To tako obično i biva kada nešto želite, u tom trenutku ne možete. Kasnije, kada možete više ne želite. 



I psiholozi djele sličan stav, ali smatraju da čovjek i ne treba da dobija sve i odmah, već da nešto treba i da sačeka jer će tako više cijeniti. U mladosti je dovoljno malo da bi izgledale lijepo, međutim kada dođete u određene godine, potrebno je dosta više. 

Međutim, žene u 40im i 50im znaju, da je tada u energiji sve. Dok ne volite sebe, neće vas ni drugi. Ovo su neki od savjeta Maye Plisetskaya: "Ako ne radite ništa, i samo ležite na kauču, tada nećete dobiti šta želite, postajete samo lijeni". 



Normalno je da ponekad nemate energije ni same za sebe, međutim važno je da otkrijete izvore šta istu crpi. Da li je do vas, ljudi koji vas okružuju itd. Važno je da znate da je jako malo osoba koje su odmah i sve postigle. Ako ste nezadovoljne sobom, dobro pogledajte šta je razlog, i tada će krenuti trenutak vaše promjene. 

"Od bora se ne može pobjeći. Ali, isto tako znajte da postoji stari i novi vrt. Da li je njegovan ili nije u tome je razlika. Tako je i sa licem, uvijek se vide da li je zapušteno ili nije". Na vaše godine gledajte kao na nešto posebno. One ne umanjuju vašu vrijednost, čak šta više daju vam posebnost. 

Itekako se vidi koliko brinete o sebi, to svakako neće proći ne zapaženo. Lijepi možete biti u svakoj životnoj dobi. I za kraj: "Odjeća je ta koja diktira ponašanje". Ne čekajte posebne prilike kako bi obukle omiljenu haljinu. Obucite ono što vam se u tom trenutku nosi i u čemu izgledate odlično. Priuštite sebi osjećaj sigurnosti u sebe.

Pokreće Blogger.